Omdat niemand hetzelfde is en iedereen andere wensen heeft en eisen stelt aan haar/zijn computer, bouwt Computershop Stadskanaal vooral systemen geheel op maat.

Aan de hand van uw wensen en eventuele voorkeuren voor bepaalde componenten stellen we met u een systeem samen dat aan uw eisen voldoet.
Zo betaalt u bijvoorbeeld niet voor componenten of voor software die u niet nodig heeft maar die vaak wel standaard bij een HP, Acer, Packerd Bell etc etc zitten.

Om de beste kwaliteit te leveren, maken wij uitsluitend gebruik van de beste A-merk componenten, zodat u verzekerd bent van een stabiel en betrouwbaar systeem.

Alle systemen worden door ons zelf in elkaar gezet in een van onze werkplaatsen in Stadskanaal of in Gasselternijveenschemond en uitgebreid getest alvorens u de computer komt afhalen.

Een bijkomend voordeel met een PC op maat is dat mocht de computer toch mankementen vertonen dan hoeft deze niet opgestuurd te worden en waar u vervolgens 2 weken of langer moet wachten voordat deze weer terug is, dit vaak met verlies van alle data.
Alle op maat gebouwde computers worden door onszelf gerepareerd.

Hieronder een aantal zaken welke bij onze op maat gemaakte pc’s verschillen t.o.v. standaard merk pc’s / aanbiedingen.

Cooler Master Behuizing
Als behuizing kiezen wij in onze pc’s voor de wat betere behuizingen i.p.v. de behuizingen uit het goedkopere segment omdat deze o.a. steviger zijn, beter zijn afgewerkt, meer uitbreidingsmogelijkheden hebben, beter kabelmanagement en betere koeling.

Voeding
Bij de voeding houden wij rekening met eventuele uitbreidingen in de toekomst en de efficiëntie van de gekozen voeding.
Veel standaard pc’s bevatten een goedkopere voeding welke precies is afgestemd op de onderdelen in deze pc, waarbij als er een uitbreiding moet worden gedaan (bijvoorbeeld een losse videokaart), deze niet genoeg aansluitingen en/of stroom kan leveren voor deze uitbreiding.
Ook zijn de meeste voedingen in het goedkopere segment niet erg efficiënt/energiezuinig, dit is te zien aan de zogenaamde 80+ certificering, wat inhoud dat voedingen een hogere efficiëntie dan 80% moeten bieden bij 20, 50 en 100% belasting.
Er zijn verschillende gradaties bij deze certificering, wij kiezen voor voedingen met minimaal een 80 plus bronze certificering.

Voor meer informatie over de 80 plus certificering kijkt u hier (helaas alleen in het Engels):
http://en.wikipedia.org/wiki/80_Plus

Processor
Voor de processor kiezen wij meestal niet voor de goedkoopste variant uit de serie, maar eerder voor de processor welke op dat moment de beste prijs/prestatie verhouding biedt. Deze  biedt meer waar voor uw geld. Tevens adviseren we om vanaf een Intel I3 te starten en niet lager  te gaan.
Al gelang naar het budget en wensen kunt u nog een stapje hoger gaan naar een i5 of i7.

Geheugen
Als geheugen kiezen wij vaak voor geheugen van het merk Kingston of Crucial.

Moederbord
Voor de moederborden maakten wij in het verleden vooral gebruik van Intel producten, vooral omdat deze vaak een betere stabiliteit boden in samenwerking met Intel processoren. Inmiddels is Intel gestopt met het zelf produceren van moederborden en zij hebben o.a. Asus aangewezen om dit in samenwerking van hen over te nemen.
Wij gebruiken in onze pc’s op dit moment daarom moederborden van Asus.
De moederborden van Asus gebruiken over het algemeen onderdelen (o.a. condensators) welke een stuk langer mee moeten gaan dan de goedkopere moederborden.

SSD
Een belangrijke bottleneck voor de snelheid is lange tijd de harde schijf geweest, inmiddels is dit probleem opgelost door de introductie van de zogenaamde solid state disk ofwel SSD.
Ons advies bij een maat pc is dan ook altijd om een configuratie te maken waar een SSD onderdeel van is.
Het verschil in opstartsnelheid met een SSD ten opzichte van een pc zonder SSD is namelijk aanmerkelijk.
Ook bij het opstarten van verschillende programma’s, is een SSD een groot voordeel.
Vooral programma’s welke veel bestanden moeten lezen of schrijven, zoals videobewerkingsprogramma’s, databases of games kan een SSD een grote snelheidswinst met zich mee brengen.

Harde schijf
Voor de harde schijven kiezen wij voor het merk Western Digital of Hitachi/HGST (inmiddels onderdeel van Western Digital) welke een goede reputatie heeft voor wat betreft de gemiddelde levensduur, waar dit bij sommige andere merken wel eens te wensen over laat.
Zie bijvoorbeeld deze berichtgeving (Engels): https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-reliability-q3-2015/

Controle Assemblage/installatie/controle/afwerking
Voor uw pc aan u wordt geleverd doorloopt deze een 3-tal stappen waarbij bij elke stap op meerdere punten wordt gecontroleerd op fouten:

Tijdens de assemblage van de pc wordt goed gekeken  of alle onderdelen juist zijn gemonteerd en alle bekabeling op de juiste manier is aangesloten en niet zomaar los kan komen.
Niet met elastiekjes die na verloop van tijd uit elkaar vallen met alle gevolgen van dien.
Verder zorgen wij er tijdens de assemblage voor dat alle bekabeling netjes is gebundeld en zoveel mogelijk zijn weggeleid om te zorgen voor een optimale luchtstroom in de behuizing, wat de koeling ten goede komt.

Bij de installatie worden altijd alle laatste updates van het besturingssysteem geïnstalleerd, alle stuurprogramma’s op de juiste manier geïnstalleerd en wordt het moederbord voorzien van de laatste nieuwe BIOS/UEFI Firmware. Ook zorgen wij ervoor dat er geen overbodige software wordt geïnstalleerd waardoor de pc zo schoon mogelijk geleverd wordt.

Nadat uw pc is geassembleerd en geïnstalleerd, wordt er een extra controle uitgevoerd om na te gaan of er niet onverhoopt toch nog zaken over het hoofd zijn gezien

Al deze zaken zorgen er bij elkaar voor dat deze pc’s wellicht wat duurder zijn dan de standaard merk pc’s en aanbiedingen, maar daarentegen ook zeker een meerwaarde bieden t.o.v. deze pc’s.

Laat u dus niet gek maken door alle aanbiedingen! Loop gewoon eens
bij ons binnen en vraag om advies.

We bouwen deze pc’s al meer als 10 jaar waarbij we 1 maal een defecte voeding hebben moeten vervangen (herrie) en 1 maal een fan die herrie maakte.
99.9 % van onze zelfbouw pc’s werken dus nog steeds na al die jaren zonder mankementen!

Koop altijd de PC, die bij uw past, dan heeft u er over vijf jaar nog steeds plezier van!